Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nyheter om Jämställdhet


Under ett år har Glasrikets golfklubb genomgått Svenska Golfförbundets jämställdhetsutbildning Vision 50/50. Nu är de snart i mål, men arbetet slutar inte här. Arbetet för en jämställd idrott är under ständig utveckling.
 
Glasrikets Golfklubb deltar under säsongen (2018–2019) i Svenska Golfförbundets jämställdhetsutbildning och klubbutvecklingsprogram ”Vision 50/50”, som en av 23 golfklubbar och fyra golfdistriktsförbund i Sverige.
 
Generellt är flickor och kvinnor i mindre grad representerade i idrottsrörelsen. Golf är inget undantag. För att få fler kvinnor till golfen, har Svenska Golfförbundet startat Vision 50/50. Småländska Glasrikets GK är en av de deltagande klubbarna.
 
Riksidrottsförbundet samarbetar med Locker Room Talk för att ge ytterligare stöd till föreningar i arbetet med jämställd, trygg och inkluderande idrott.
 

Normmedveten idrott

(2017-11-23 13:57)
Normer är oskrivna regler som de flesta förhåller sig till och som fördelar makt mellan människor. Normer sätter ramar som inkluderar vissa men exkluderar och begränsar möjligheterna för andra. Normer finns inte av sig själva, det är vi som bär up...
 
11 maj kommer Sofia B Karlsson till Alvesta i samband med arrangemanget #Landbygden rockar! I sin föreläsning tar hon upp hur vi kan skapa en öppnare idrott där alla kan vara sig själva, oavsett sexuell läggning eller hudfärg. Sofia sa upp sig frå...
 
Denna vecka har vi jämställdhet som tema och lyfter bland annat kvinnlig representation i styrelser. Vi har hittat en riktig förebild - Anna Alexiusson, ordförande och ledare i Värnamo Boxningsklubb.
 
Svensk idrott har mål kring jämställdhet och att alla grupper ska känna sig välkomna och hörda. Riksidrottsförbundet (RF) har sammanställt den senaste statistiken på området. Hör också Jenny Svender, RF, analysera nuläget.
 
Nästa vecka kommer lärare från Linné- och Haganässkolan ta emot priset ”Nyckeln”, för sin satsning på idrottsskola för nyanlända ungdomar i Älmhults kommun. Tillsammans med lärare och föreningar får eleverna testa på olika fritidsaktiviteter efter...
 
Arvsfonden har beviljat medel på 785 000 kr till projektet ”Fritidsglädje åt alla” som ska ge framförallt barn i åldern 7-12 med funktionsnedsättningar en bra start för en aktiv och positiv fritid.
 

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: smif@smalandsidrotten.se

Vi finns på Facebook Gilla oss