Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nyheter om Anläggningar


För ett lyckat Riksidrottsmöte i maj, genomförde hela Smålandsidrottens personal och styrelse en värdskapsutbildning. På plats, hela vägen från huvudstaden, var också Kristiina Sagbrant, Riksidrottsförbundet.
 

Bygg för vår hälsa!

(2018-03-01 07:52)
Stillasittande är idag en av de vanligaste folkhälsosjukdomarna och behovet av motion och rörelse har aldrig varit större än idag. Samtidigt är bristen på idrottsytor ett hinder för många barn och unga att röra på sig. Ska vi ha det så?
 
Endast en av fyra kommuner uppger att de har en utvecklingsplan för idrottsanläggningar. Att idrotten missas när nya bostadsområden planeras eller förtätas är ohållbart och leder till ökade kostnader för samhället.
 
Småland står inför ett idrottsår av sällan skådat slag. Under våren och sommaren kommer tusentals tävlande och besökare att gästa våra kommuner i samband med flera internationella evenemang.
 
Smålandsidrotten och Smålands Fotbollförbund/E.ON driver under 2016 projektet Energismart förening. Projektet handlar om att visa föreningar hur man håller koll på sina energikostnader, kartlägger sitt energibehov för anläggningen, driftsoptimerar...
 
Genom projektet Rökfria arenor – Idrotten tar kampen går ett antal idrottsföreningar i täten för fler rökfria miljöer. Att börja med idrottsarenor och idrottsföreningar är ett naturligt avstamp i arbetet för en bättre folkhälsa och rökfria miljöer...
 
I slutet av juli är det återigen dags för Vätter Challenge, triathlontävlingen som växer sig större för varje upplaga. I år väntas 700 deltagare simma, cykla och springa genom Jönköping. Ett stort arrangemang där det ligger mycket arbete bakom.
 

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: smif@smalandsidrotten.se

Vi finns på Facebook Gilla oss