Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nyheter om Elitidrott


Stålbucklan är en distriktslagsturnering i ishockey för tjejer 12-16 år. År 2019 spelas turneringen i Alvesta, Diö, Ljungby, och Rydaholm den 21-24 februari.
 
Det är en tidig morgon, men glada ledare från lokala elitklubbar mumsar i sig frukost och diskuterar intensivt. Även om de inte träffas ofta så börjar det surras om frivändningar och karriärsövergångar redan innan första koppen kaffe är uppdrucken.
 
Ett av svensk friidrotts stora framtidsnamn, Fanny Roos, röstades av de småländska sportjournalisterna fram till Årets Komet i distriktet. Utmärkelsen delas ut i ett samarbete mellan Smålandsidrotten och Swedbank.
 
Dubbelt småländskt i Damallsvenskan 2018! Stort grattis till både Växjö DFF och IFK Kalmar som kom etta respektive tvåa i Elitettan.
 
Abdesslam Chabi (boxning, Växjö), Anna Wessman (spjut, Växjö) och Rebecka Bellander (rullstolstennis, Oskarshamn) är de tre småländska idrottarna som får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2017-2018.
 
Varje år delar Länsförsäkringar i Jönköpings län tillsammans med Smålandsidrotten ut juniorstipendier till mycket lovande talanger i Jönköpings län. I år är det två simmare och två tennisspelare som får priset.
 
Fotbollslaget Jönköpings Södra IF har blivit utsedda till Årets komet inom Smålandsidrotten 2015, efter sin succésäsong i Superettan som avslutades med avancemang till Allsvenskan.
 
Daniella Nero, simhopp, Michaela Arvidsson, luftgevär och Rebecka Sternisa Bellander, rullstolstennis har alla tre fått elitidrottstipendium för sin fortsatta satsning på sin idrott och utbildning. Det offentliggjordes igår av Riksidrottsförbundet.
 

Nominera Årets Komet!

(2015-09-30 05:00)
Årets komet är ett stipendium instiftat av Sportjournalisternas Klubb, Småland, i samarbete med Smålands Idrottsförbund och Swedbank. Priset går till en småländsk idrottare eller lag som utmärkt sig särskilt under året. Stipendiet är på 5 000...
 

Grattis Elit Vetlanda!

(2015-09-23 11:18)
Förra veckan tog Elit Vetlanda hem SM-guldet i Speedway för andra året i rad. Från Smålandsidrotten åkte vår idrottskonsulent Jens och gratulerade föreningen med en extra fin tårta dagen efter triumfen... Grattis igen!
 
Till hösten kommer Växjö Vipers damlag i innebandy att spela i division 2, och de gör det med ett unikt tänk där alla spelare får vara med och bestämma, och alla får spela lika mycket.
 
Nästa helg inleds Universiaden i Gwangj, Korea, studentidrottens motsvarighet till olympiska spelen. Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959.
 
I slutet av juli är det återigen dags för Vätter Challenge, triathlontävlingen som växer sig större för varje upplaga. I år väntas 700 deltagare simma, cykla och springa genom Jönköping. Ett stort arrangemang där det ligger mycket arbete bakom.
 
Igår tog Växjö Lakers sitt första SM-guld någonsin i hockey. I sjätte matchen avgjorde man på hemmaplan och fick fira SM-guldet med hemmapubliken.
 
Matchfixning hotar idrottens grundidé. Nu kan du, jag och vem som helst som misstänker matchfixing tipsa. Riksidrottsförbundet lanserar idag en dygnet runt-tipsfunktion, där tips om matchfixing eller otillåten vadhållning enkelt kan lämnas, anonym...
 

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: smif@smalandsidrotten.se

Vi finns på Facebook Gilla oss