Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Verksamhetssatsningar för SDF 2019

14 DEC 2018 13:49
Ett av Smålandsidrottens uppdrag är att stödja specialidrottsdistriktsförbunden (SDF) i Småland. 2019 års satsningar består av inblickar i ämnen som folkhälsa, jämställdhet, samsyn och antidoping.
  • Skapad: 14 DEC 2018 13:49

Smålandsidrotten satsar på specialdistriktsförbunden (SDF). Här några exempel på verksamhetssatsningar 2019.

Förbundsutveckling. Smålandsidrottens idrottskonsulenter har bred kompetens inom många olika områden. Ta kontakt och diskutera era behov.

Mötesplats förbund och föreningar 9/2 i Växjö. Tre pass med utbildning, samt erfarenhetsutbyten.

Folkhälsa. I samverkan med våra tre regioner/landsting i Småland bedrivs satsningen ”Idrott och folkhälsa”. Vi fokuserar på betydelsen av fysisk aktivitet, rörelseförståelse, Fysisk aktivitet på recept (FaR), ny motionsverksamhet, spontanidrott, familjeaktiviteter och seniorsatsningen ”Sund Smart Stark Senior”. Allt i syfte att få människor att vilja och kunna idrotta hela livet.

Samsyn Småland. Varje specialdistriktsförbund har tagit fram en handlingsplan för arbetet med ”Samsyn Småland”. Gemensamt arbetar vi nu med spridningen av informationen till våra medlemsföreningar och vi uppmuntrar till att göra ”lokala överenskommelser” i kommunerna.

Heja idrott är en långsiktig satsning som Smålandsidrotten gör för att skapa god stämning på våra tävlingar/matcher för aktiva, ledare, domare och publik.

Fler exempel hittar du här.

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss