Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Social Rugby i Växjö ger alla en plats

01 JUN 2018 14:06
Rugby kan betraktas som en tuff idrott av många, men Wexiö RK:s träningsform Social Rugby låter alla vara med och utöva rugby på sina villkor. Smålandsidrotten har träffat Per Bengtsson, coach och initiativtagare, från Wexiö Rugby Klubb.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:25

Det är tredje året som Wexiö RK håller träningar i Social Rugby, ett koncept där alla är välkomna och träningen sker utifrån individens förutsättningar. Per Bengtsson som är coach berättar att han startade upp Social Rugby efter att ha förstått att inte alla passade in i A-lagets verksamhet och jargong. Social Rugby har dels blivit en sluss in i rugbyn men också en chans för andra att komma dit och ha ett roligt träningspass.

− Vi behåller folk på ett annat sätt, berättar Per Bengtsson. Det är viktigt att man går härifrån med en positiv känsla, fortsätter han.

Det är meningen att Social Rugby ska finnas till för alla oavsett ålder och kön. När Smålandsidrotten var på besök var det en bra spridning på åldrarna, från sex år upp till över femtio. Stämningen var god och det märktes att alla var där för att ha roligt.

Skribent: Linnea Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss