Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Smålandsidrotten söker tre idrottskonsulenter

2018-04-05 08:33
Smålandsidrotten söker tre idrottskonsulenter, två av tjänsterna är placerade i Jönköping och en tjänst är placerad i Växjö.
  • Uppdaterad: 2018-04-05 09:15

Svensk idrott är inne i en förändringsprocess, där vi tillsammans har en gemensam vision ”Strategi 2025”. Varje dag tar vi ännu ett steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrott där fokus på utveckling gör att fler blir motiverade att hålla igång hela livet. Vill du vara med på resan?

Smålandsidrotten är samlingsbegreppet för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland. Det innebär att de båda organisationerna har gemensam ledning och gemensamt kansli. Smålandsidrottens huvudkontor finns i Jönköping.

Smålandsidrottens huvuduppdrag är att företräda den organiserade idrottsrörelsen i Småland, att samordna, stödja och skapa möjligheter för den småländska idrottsrörelsens utveckling och att vara den småländska idrottsrörelsens studie- och utbildningsorganisation. Smålandsidrotten strävar efter ett erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Vi söker tre idrottskonsulenter för tillsvidareanställning på heltid.

  1. En idrottskonsulent till Jönköping, eventuellt kan någon ytterligare kommun i Jönköpings län bli aktuell. Placering i Jönköping.
  2. En idrottskonsulent till Habo, Mullsjö och Jönköping. Placering i Jönköping.
  3. En idrottskonsulent till Uppvidinge och Växjö, eventuellt kan någon ytterligare kommun i Kronobergs län bli aktuell. Placering i Växjö.

Arbetet kräver resor i distriktet, vilket innebär krav på körkort och tillgång till egen bil. Kvälls- och helgarbete är relativt omfattande.

Som idrottskonsulent arbetar du med att utveckla och stödja idrotten och dess föreningar genom uppsökande verksamhet, rådgivning och föreningsutveckling. Du marknadsför, planerar och startar bildnings- och utbildningsverksamhet i och tillsammans med idrottsföreningar som finns i de som angivits, eventuellt också i någon/några närliggande kommuner. Du ansvarar för övergripande samordning av insatser, ekonomiuppföljning och träffar med olika teman.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- starta upp och stödja idrottsföreningar i olika former av utbildnings- och utvecklingsprocesser

- arrangera möten, träffar, utbildningar etc.

- föreläsa/utbilda/leda processer för aktiva och ledare

- leda utvecklingen av idrottens roll i att skapa ett livslångt idrottande

Du ingår i konsulentteam där självständigt arbete kompletteras med gemensamma aktiviteter och möten i teamen.

Vi värdesätter att du som söker tjänsten;

- Är väl förtrogen med idrottsrörelsen och har erfarenhet av utbildnings- och utvecklingsarbete.

- Har genomfört utbildning med inriktning idrott, fritid, folkhälsa, pedagogik på folkhögskola eller högskola/ universitet.

- Är pedagogisk och har social kompetens. Det är viktigt att du trivs med att tala inför människor, har ett trevligt bemötande och en positiv anda.

- Har god organisationsförmåga.

- Har bred erfarenhet av ideellt arbete som ledare eller förtroendevald i idrottsförening, framförallt erfarenhet av styrelsearbete i en idrottsförening är värdefullt.

- Har stort intresse för att arbeta med lärande processer.

Tillträde under augusti eller efter överenskommelse.

Ansökan med meritförteckning, personligt brev, löneanspråk och en motivering av varför just du är lämplig för jobbet ska vara oss tillhanda senast 27 april.

Ansökan skickas till Smålandsidrotten via e-post: This is a mailto link

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Per Edén, Jönköping, verksamhetsledare, tel. 036-34 54 39,
070-508 91 14

AnnaLena Aronsson, Växjö, verksamhetsledare, tel. 036-34 54 07,
070-450 54 24

Eva Persson (Unionen), tel. 036-34 54 10

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss