Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Småland rankas högt av tidningen Sport & Affärer

01 OKT 2018 14:37
Tidningen Sport & Affärer rankar årligen landets bästa idrottskommuner. I kommunrankingen för 2018 får Småland flera topplaceringar.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2018 14:37

Resultatet av Sport & Affärers kommunranking 2018 presenterades under seminariet Professionell idrott i Eskilstuna den 1/10. Tidningen presenterar en huvudlista och tre speciallistor. Småland är högt representerat på de flesta.

Huvudlistan
Karlstad toppar listan. Växjö, som rankades etta förra året, placerar sig som trea, en placering före Jönköping. Växjös placering grundar sig en tydlig budget med mätbara målsättningar. ”Inriktningen är Aktiv fritid för alla och förbättrad folkhälsa. Bygger sina ambitioner på mycket bra anläggningar, främst i Arenastaden."

Breddidrottslistan
Jönköping är etta! Bland annat rosas kommunen för att ha ”samordnat det idrottspolitiska programmet med kommunens Plan för friluftsliv och Idrottens strategi och har avsatt tydliga resurser för att genomföra det idrottspolitiska programmet.”

Eventlistan
Göteborg och Stockholm delar förstaplatsen. Kalmar hamnar på tredje plats med motiveringen att kommunen ”utvecklat en bra eventstrategi med mätbara målsättningar där idrottsevent utgör en viktig del av besöksnäringen. Genomför sin strategi genom ett stärkt samarbete mellan kommunen, näringslivet och idrottsrörelsen.”

Smålands tre största kommuner håller sig väl framme i en nationell jämförelse. Bra jobbat!

Läs mer om rankinglistorna:

Länk till Sport & Affärers huvudlista med placeringar, kriterier och motiveringar!

Länk till Sport & Affärers tre speciallistor (Bredd, Elit och Evenemang)!

(Foto: Jönköpings kommun)

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss