Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ryttare och ishockeymålvakt får P4 Kalmars kometpriser

02 FEB 2019 08:00
En ryttare och en ishockeyspelare får ta emot P4 Kalmars sportkometpriser för 2018.
  • Skapad: 02 FEB 2019 08:00

På damsidan går priset till ryttaren 22-åriga Amanda Eriksson, som fick sitt stora genombrott under 2018. På hästen Luchon lyste hon allra starkast på Stockholm horse show i november. Hon blev bästa svenska ekipage i klass för 7-åriga hästar. Längre ner i resultatlistan fanns bland andra Malin Bayard-Johnsson och Peder Fredriksson. Amanda Eriksson bor i Nybro, har stallet utanför Alsjöholm och tävlar för Ölands ryttarförening.
På herrsidan går priset till IK Oskarshamns målvakt Adam Åhman som starkt bidragit till att laget toppar ishockeyallsvenskan. Åhman som hockeyfostrats i Västerviks IK fick göra SHL-debut för HV 71 i våras och räddade bland annat en straff i debutmatchen mot Karlskrona. Under hösten när han lånades ut till IKO spikade han igen kassen i så många matcher att han blev uttagen i Juniorkronornas trupp till VM i Kanada.  
P4 Kalmar har delat ut sportkometpriser sedan 1995.
 
Juryns motiveringar:

Amanda Eriksson 22 år, ridsport Ölands ryttarförening
Karriären lyfte rejält under 2018. Ridsport-Sverige häpnade när hon på Luchòn i Stockholm horse show  besegrade de mest lysande svenska stjärnryttarna. Med hennes proffsiga inställning till både träning och tävling är hon snart en av de allra största i svensk ridsport.

Adam Åhman 19 år, ishockey, IK Oskarshamn
Efter debuten i Svenska Hockeyligan i januari etablerade han sig under hösten som en av allsvenskans allra bästa målvakter. Kvittot på det blev en plats i truppen med juniorkronorna till VM. Han har alla förutsättningar att inom några år bli en av de stora målvakterna i svensk ishockey.
Läs mer och lyssna på inslag på P4 Kalmars hemsida:

Inslag med Amanda Eriksson

Inslag med Adam Åhman
Foto: Bildbyrån
Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss