Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rörelseglädje under Idrottens dag i Vislanda

02 OKT 2018 07:00
Under lördag eftermiddag och kväll tog sig cirka 450 barn och ungdomar till Vislanda och Vislandaskolan för vara med under Idrottens dag (Night event) och prova på olika idrotter.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2018 14:33

Under Idrottens dag, som är ett samarbete mellan Smålandsidrotten, Riksidrottsförbundet, Folkspel, Alvesta kommun och lokala idrottsföreningar, fanns det 15 olika idrotter att prova på: dragkamp, fotboll, hinderbana, skytte, orientering, bordtennis, bågskytte, parasport, golf, gymnastik, brottning, basket, breakdance och käpphästhoppning. Det gick inte att ta miste på glädjen hos barnen och ungdomar som fick prova på allt från parasport till bågskytte. 

 

- Jag har redan provat på parasport, gymnastik och brottning. Det var jätteroligt att köra rullstolen men svårt när man trillar bakåt, säger Ella som var en av de barn som deltog denna eftermiddag i Vislanda.

Idrottens dag är en del av European Week of Sport som genomförs i alla EU-länder mellan 1 september och 10 oktober. I lördags arrangerades European Week of Sport’s Night event i samtliga EU-länder, och på fem platser i Sverige. ”Lilla” Vislanda var en av dem!

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson var på plats och invigde arrangemanget.

 — Idrottens dag är en mötesplats som inspirerar. Här kan du prova på idrotter men också delta i samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. Vi ska vara där människor finns och lyssna och sänka trösklarna för att fler ska vilja idrotta hela livet, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

I samband med arrangemanget bjöd Smålandsidrotten in kommunalråd och representanter från kultur- och fritidsnämnden i Alvesta kommun för att tillsammans med Björn Eriksson diskutera idrottspolitiska frågor. Det blev ett givande samtal där frågor kring idrott för seniorer, anläggningar och samarbetsmöjligheter kom upp.


På bilden från vänster: Roger Ödebrink (ordförande Smålandsidrotten), AnnaLena Aronsson (verksamhetschef Smålandsidrotten), Jan Stemberger (styrelseledamot Smålandsidrotten), Thomas Haraldsson (kommunalråd Alvesta kommun), Lisbeth Johansson (idrottskonsulent Smålandsidrotten), Björn Eriksson (ordförande Riksidrottsförbundet), Kajsa Sivertsson (vice ordförande kultur- och fritidsnämnden Alvesta kommun), Frida Christensen (ordförande kultur- och fritidsnämnden Alvesta kommun)

Syftet med Idrottens dag 
Idrottens dag är ett nationellt koncept som genomförs av Riksidrottsförbundet tillsammans med distriktsförbunden. I år arrangeras Idrottens Dag på 31 orter i landet och syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta - hela livet! Lördagen den 15 september arrangerades även Idrottens dag på Araby Park Arena i Växjö.

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss