Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Riksidrottsförbundet och Locker Room Talk tillsammans för jämställdhet och schyssta attityder

12 FEB 2018 14:28
Riksidrottsförbundet samarbetar med Locker Room Talk för att ge ytterligare stöd till föreningar i arbetet med jämställd, trygg och inkluderande idrott.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:25

Småland är ett av åtta utvalda distrikt där Locker Room Talk kommer att utbilda fler unga utbildare som ska besöka föreningar och träffa killar i åldrarna 10 till 14 år. Träffarna är en serie samtal under cirka 20 minuter åt gången om jämställdhet och machokultur.

De resterande distrikt som kommer att samverka med Locker Room Talk inledningsvis är Norrbotten, Västerbotten, Örebro, Stockholm, Västra Götaland, Östergötland och Skåne.

– Idrotten behöver jobba på flera nivåer samtidigt. Både på förbundsnivå med representation och förutsättningar för landslag och elit, till föreningsnivå och hur vi behandlar varandra. Allt för att idrotten ska vara en trygg plats för alla oavsett vem du är, hur du ser ut, var du kommer ifrån eller vem du gillar, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Samarbetet med Locker Room Talk är en del av det intensifierade jämställdhetsarbete som beslutades vid Riksidrottsmötet i maj 2017. Samtidigt som utbildningar äger rum följer forskare med för att följa metoden för att se hur väl angreppssättet faller ut.

– Det här är ett stort steg för svensk idrott. Nu tar vi stafettpinnen efter #metoo vidare och det känns därför viktigt att vara en del av idrottsrörelsen. Vi tror att vi tillsammans med Riksidrottsförbundet och arbetet i distrikten kan förändra idrotten på riktigt, säger Shanga Aziz, Locker Room Talk.

Locker Room Talk-metoden är en del i den utbildningssatsning Riksidrottsförbundet gör i linje med idrottens förändringsarbete, Strategi 2025. Riksidrottsförbundet genomför även utbildningen 5 steg mot en jämställd och inkluderande idrott riktat till personal och ledare inom idrotten.

– Locker Room Talk-metoden är spännande i och med att målgruppen är unga killar och arbetet är förebyggande. Jag ser fram emot att följa satsningen, säger Stefan Bergh.

Här hittar du information om Riksidrottsförbundets inkluderingsarbete

Här kan du läsa mer om Locker Room Talk

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss