Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ny webbaserad säkerhetsutbildning för publikvärdar

11 FEB 2019 13:00
Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har, tillsammans med Bandyförbundet, Basketbollförbundet, Fotbollförbundet och Ishockeyförbundet, utarbetat en ny webbaserad utbildning för publikvärdar.
  • Skapad: 11 FEB 2019 13:00

Alla idrottsevenemang har behov av olika typer av funktionärer. Publikvärden har till uppgift att skapa trivsel och trevlig stämning och att se till att evenemanget blir en säker och trygg upplevelse. Publikvärden ingår i säkerhetsorganisationen ofta tillsammans med ordningsvakter och polis på plats.

– Vi är stolta över att ha kunnat samlas kring en gemensam utbildning för denna viktiga funktion och har samverkat med bla polisen och STAD för att säkerställa relevant innehåll, säger Lena Sahlin, säkerhetsansvarig Riksidrottsförbundet.

I webbutbildningen ingår

  • Publikvärdens arbetsuppgifter
  • Lagstiftning och regler
  • Visitation
  • Utrymning
  • Alkohol och droger
  • Terrorism och andra allvarliga angrepp

– Publikvärden är ofta den första som besökarna möter när de kommer till idrottsarenan. Med en enhetlig utbildning tydliggör vi rollen såväl internt som externt och bidrar förhoppningsvis till att höja statusen på dessa, säger Anders Gidrup, Svenska Bandyförbundet.

Utbildningen är webbaserad och kan genomföras av föreningar själva med hjälp av ett handledningsmaterial som finns på www.publikvard.se

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss