Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nominera din eldsjäl i kategorin ”Årets idrottsförening”

02 DEC 2019 11:12
Nu kan du nominera till Riksidrottsförbundets egna kategori under Eldsjälsgalan 2020. Temat för kategorin ”Årets idrottsförening” detta år är Paraidrott – idrott för alla.
  • Skapad: 02 DEC 2019 11:12

Varje år under Eldsjälsgalan har Riksidrottsförbundet en egen kategori, ”Årets idrottsförening”, där de utser ett tema. Temat för 2020 års pris är Paraidrott – idrott för alla. Priset går till en idrottsförening som lyckats med att på ett engagerat och inkluderande sätt bedriva verksamhet för paraidrottare (rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning) i sin ordinarie verksamhet.

Nominera din idrottsförening

Nu kan du nominera en idrottsförening som passar in på temat, på Årets Eldsjäls webbplats. Sista nomineringsdatum är 15 januari.

Ellen om livet som orienterare

13-åriga Ellen föddes med en CP-skada. Det innebär att hon har en funktionsnedsättning i höger ben och arm. I orienteringen hittade Ellen rätt. Där mäts hon inte bara efter sin fysiska förmåga. Hon kan använda sin styrka att översätta kartan, tänka snabbt och veta vart hon ska.

Se filmen där Ellen berättar om livet som orienterare

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss