Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Mot ett Riksidrottsmöte i vär(l)dsklass!

22 MAR 2019 15:24
För ett lyckat Riksidrottsmöte i maj, genomförde hela Smålandsidrottens personal och styrelse en värdskapsutbildning. På plats, hela vägen från huvudstaden, var också Kristiina Sagbrant, Riksidrottsförbundet.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2019 15:24

Om två månader är det dags för Smålandsidrotten att, tillsammans med Riksidrottsförbundet, arrangera Riksidrottsmötet (RIM) i Jönköping. Inför detta krävs en hel del planering, förberedelser och dessutom viss utbildning för personalen. Därför möttes hela Smålandsidrottens personal och styrelse en torsdagskväll på den plats RIM anordnas i slutet av maj; Elma kongress- och konserthus.

Kvällen inleddes med att Kristiina Sagbrant, projektledare för RIM från Riksidrottsförbundet, gav ett par kloka ord om värdskap och Riksidrottsmötet.

- Det är inte vad vi gör, utan hur vi gör och framförallt att vi gör det tillsammans, uttrycker Kristiina om Smålandsidrottens och Riksidrottsförbundets samarbete.

RIM anordnas vartannat år och mötet på Elmia blir det tolfte i ordningen. Kristiina har goda erfarenheter från tidigare RIM och fanns på plats hela kvällen för att svara på deltagarnas alla frågor.

Värdskapsutbildningen hölls av Smålandsidrottens sammansatta värdskapsgrupp inför RIM. Utbildningen utgick från SISU Idrottsutbildarnas webbutbildning ”Volontärens värdskap – med hjärtat i evenemanget” (länk) med korta filmklipp och diskussionsfrågor. Under kvällen diskuterades bland annat:

  • Att trivas som värd
  • Få gästerna att känna sig välkomna
  • Upplevelse
  • Problem och utmaningar
  • Säkerhet

Ämnena diskuterades i grupper om 5–9 personer uppdelade utifrån framtida arbetsuppgifter under RIM. Kvällen resulterade i värdefulla insikter och kunskaper om värdskap och evenemang. Något som nog alla tar med sig är att alla uppgifter, oavsett hur stora eller små, är viktiga och alla volontärer krävs för att evenemanget ska bli det bästa det kan bli.

”Värdskap är konsten att få människor att känna sig välkomna”

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss