Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kulstöterskan Fanny Roos – årets komet i Småland

06 DEC 2017 11:44
Ett av svensk friidrotts stora framtidsnamn, Fanny Roos, röstades av de småländska sportjournalisterna fram till Årets Komet i distriktet. Utmärkelsen delas ut i ett samarbete mellan Smålandsidrotten och Swedbank.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:25

Ljungbybördiga Fanny, som tävlar för Växjöklubben Athletics 24Seven, har haft en succéartad säsong med svenskt seniorrekord i kula och deltagande i VM i friidrott i London. 

I nomineringen av Fanny står att läsa: "Kulstöterskan Fanny Roos kunde titulera sig europamästare i kula för U23, som avgjordes i polska Bydgoszcz, och satte i säsongens epilog svenskt seniorrekord med 18.21”.

I omröstningen fick Fanny 21 poäng, två poäng före Växjö DFF:s nyblivna allsvenska fotbollsdamer. Trea blev Pontus Andersson, bowlare från Team Clan i Nässjö, med fyra poäng och fyra blev HA 74:s ishockeylag och Linnea Golsäter, orienterare från Eksjö SOK, båda med två poäng.

Årets komet i Småland är ett stipendium instiftat av Sportjournalisternas Klubb, Småland, i samarbete med Smålands Idrottsförbund och Swedbank. Priset går till en småländsk idrottare eller lag som utmärkt sig särskilt under året. Stipendiet är på 5 000 kronor. Förra året gick priset till simmaren Victor Johansson, Jönköpings Simsällskap.

Grattis Fanny!

(Foto: Bildbyrån)

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss