Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kul idé från Smålands FF - "Fotboll Fitness"

06 OKT 2017 10:18
Smålands Fotbollförbund lanserar en kul idé - "Fotboll Fitness", spontanfotboll med fokus på fotboll som träningsform i kombination med glädje och gemenskap. Under hösten testar man i Jönköping, Växjö och Ljungby.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:25

Småland är ett av tre pilotdistrikt som utsetts av Svenska FF att testa konceptet ”Fotboll Fitness" innan projektet utvärderas. Inspirationen kommer från Danmark som sedan ett par år tillbaka satsat på "Fotboldfitness", motionsfotboll för vuxna. Universitetsforskning visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, muskeluppbyggnad, vikt och fettprocent. Svensk fotboll vill nu ta efter detta och erbjuder därför Fotboll Fitness på utvalda platser i landet.

Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sett utan fokus på att vinna.

Läs mer hos Smålandsfotbollen – och se filmen!

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss