Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Jämställdhetsarbetet ska genomsyra hela klubben

2019-05-15 11:07

Under ett år har Glasrikets golfklubb genomgått Svenska Golfförbundets jämställdhetsutbildning Vision 50/50. Nu är de snart i mål, men arbetet slutar inte här. Arbetet för en jämställd idrott är under ständig utveckling.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2019 11:07
Jämställdhet

 

Glasrikets GK:s golfbana är igång igen för säsongen. Trots att det blåser isiga vindar syns det spelare på banan. Under hösten och vintern, medan golfen haft sitt uppehåll, har arbetet bakom kulisserna pågått för fullt. Snart har Glasrikets GK genomfört en ettårig jämställdhetsutbildning Vision 50/50 via Svenska Golfförbundet. 

De tre ronderna i Vision 50/50 

Hela jämställdhetsutbildningen består av tre delar, så kallade ”ronder”. Den första ronden går ut på att göra en nulägesanalys och spana i golfklubben. Man ska sätta på sig genusglasögonen och leta normer och strukturer i olika delar av klubben. Sven Johannesson, ordförande i Glasrikets GK, och Anzie Monell, förändringsledare, berättar att de lagt mycket tid på den första ronden för att hitta normer som kan skapa ojämlikhet. 

— Det är en mycket genomgripande och gedigen utbildningkommenterar Sven.  

— Det har varit väldigt spännande. Man fick i första ronden bekräftat vilka egna förutfattade meningar man har. Det var saker som man överhuvudtaget aldrig reflekterat över utan bara accepterat, säger Anzie. 

Läs hela artikeln här!

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss