Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

IK Cyrus och IF Haga skriver under för Samsyn Småland

05 APR 2018 20:45
Två idrottsföreningar i Jönköping ska tillsammans arbeta för att barn och ungdomar kan utöva flera sporter så länge som möjligt. Under torsdagskvällen skrev IF Haga och IK Cyrus under ett samarbetsavtal gällande Samsyn Småland.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:25

Ett samarbete har inletts mellan jönköpingsföreningarna IK Cyrus (handboll) och IF Haga (fotboll) för att barn och ungdomar upp till och med 15 år inte ska behöva välja idrott.

Samarbetsprojektet Samsyn Småland startades 2017 mellan Småland-Blekinge handbollsförbund, Bandydistrikt Småland, Småland-Blekinge basketbolldistriktsförbund, Smålands fotbollförbund, Smålands ishockeyförbund och Smålands innebandyförbund. Kärnan i Samsyn Småland är att barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barnens och ungdomarnas perspektiv.

Framöver kommer IK Cyrus och IF Haga arbeta med samma riktlinjer vad gäller prioriteringar för träning, matcher och cuper. Barn och ungdomars intresse ska vara i centrum när det kommer till idrott.

- Det här ska växa in i våra föreningar, så att tankarna med Samsyn är naturligt för alla ledare och spelare, säger Mats Berggren, ordförande i IK Cyrus.

En viktig detalj i överenskommelsen mellan Haga och Cyrus är att tjejer och killar som spelar både handboll och fotboll endast ska betala en träningsavgift, fast man deltar i båda klubbarnas verksamhet.

Avtalet mellan IF Haga och IK Cyrus är det andra i sitt slag i Jönköpings kommun. Tidigare har fyra föreningar i Bankeryd skrivit på ett likande samarbetsavtal.


Foto: Catrin Bäckstrand från IK Cyrus och Jennifer Israelsson från IF Haga skriver under samarbetsavtalet för Samsyn Småland. (Foto: Linnéa Linderholm)

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss