Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: SUVAD MRKONJIC

IFK Kalmar värvar nyckelpersoner till integrationsarbete

23 JAN 2019 16:07
IFK Kalmar har på kort tid kommit långt i sin integrationssatsning. I början av sommaren beslutades det att ett arbete med fokus på inkludering och integration skulle påbörjas. Nu har föreningen gjort klart med två personer som ska driva satsningen.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2019 16:07

I höstas berättade Stefan Einarsson, projektledare i förändringsarbetet, att IFK Kalmar hade börjat leta efter en ny person till föreningen som senare ska leda den nya integrationssatsningen. I sökandet var IFK Kalmar i kontakt med kommunen och egna kontakter för att få in tips. Processen ledde dem till Ahmad Krdghli, 44 år, som klev in i föreningen i början av december.

— Det är en jätteframgång för oss. Fotbollskunskapen han har, har vi knappt haft i föreningen innan, berättar Stefan.

Ahmad har, innan han kom till Sverige, spelat landslagsfotboll i Syrien i 5–6 år samt tränat det syrianska landslaget i två år. Förutom att han ska jobba med integrationsarbetet, har Ahmad dessutom börjat som assisterande tränare i IFK Kalmars F19-lag, tillsammans med Edin Dzananovic (huvudtränare) och Lena Einarsson (lagledare).

Läs hela reportaget här.

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss