Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

IFK Kalmar: Så mycket mer än ett integrationsarbete

2019-05-09 11:43

Utvecklingsarbetet i IFK Kalmar går fortsatt framåt. Fotbollsföreningen har nyligen börjat med fotbollsträningar med invandrartjejer i bostadsområdet Norrliden. De spelare som vill ska så småningom integreras i föreningens existerande lag, men först krävs en del förarbete för att övergången ska bli lyckad.
  • Skapad: 09 MAJ 2019 11:43
Integration

IFK Kalmar har i över ett år förberett och arbetat med ett långsiktigt utvecklingsarbete med målet att öka andelen personer med utländsk bakgrund i föreningen. Smålandsidrottens tidigare speglingar har projektledaren Stefan Einarsson bland annat berättat om hur föreningen skapat en projektplan, utbildat styrelsemedlemmar och ledare, samt rekryterat två nyckelpersoner till satsningen. Stefan konstaterar att de kommit mycket längre än han trodde de skulle göra på den här korta tiden. Idag har de kommit ännu ett par steg framåt på vägen. 

Det är tredje gången jag pratar med Stefan, men det är första gången vi ses i verkligheten. Med oss har vi också Ahmad Krdghli, assisterande tränare i IFK Kalmar F19 och Philip Rosqvist, idrottskonsulent på Smålandsidrotten. Vi sitter på IFK Kalmars kansli på Gröndals IP, de första fotbollsträningarna för kvällen börjar inte förrän om ett par timmar.

Läs hela artikeln här!

Spelande barn, IFK Kalmar

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss