Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottsforum Jönköping lockade över 40 idrottsföreningar

28 MAR 2018 16:30
Igår hölls Idrottsforum i Jönköping där ett fyrtiotal idrottsföreningar och samtliga partier från kommunfullmäktige var representerade. De två stora frågorna under kvällen var anläggningar och idrottens finansiering.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:25

Idrottsforum är en mötesplats för lokala politiker och idrottsföreningar i kommunen. Under tisdagskvällen fick de medverkande chansen att göra sina röster hörda och diskutera idrottsfrågor inför valet i höst. Diskussionsämnena var i huvudsak anläggningar och idrottens finansiering. Totalt deltog 90 föreningsrepresentanter tillsammans med åtta politiker, varav fyra kommunalråd.

Det blev lyckade samtal och stort engagemang under kvällen. Diskussionerna varade i 15 minuter vardera, och under kvällen fick varje deltagare möta fyra politiker. Det hela avslutades med att politikerna fick berätta om vad de tog med sig från mötet.

- Politikerna fick med sig många goda medskick om viktiga frågor. Dels om investeringar i anläggningar, men de lärde sig även mer om flera idrotter, säger distriktsidrottschef Rickard Strandberg.

Förhoppningen från Smålandsidrotten är att Idrottsforum ska bli ett årligen återkommande event i Jönköping för att följa upp diskussioner och hålla igång dialogen mellan idrottsföreningar och politiker.

Idrottsforum arrangerades av Smålandsidrotten och Jönköpings idrottsallians med stöd från Jönköpings kommuns kultur- och fritidsförvaltning.

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss