Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

”Fritidsglädje åt alla” har beviljats projektmedel

23 JUN 2015 14:42
Arvsfonden har beviljat medel på 785 000 kr till projektet ”Fritidsglädje åt alla” som ska ge framförallt barn i åldern 7-12 med funktionsnedsättningar en bra start för en aktiv och positiv fritid.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2016 09:11

Projektet ”Fritidsglädje åt alla” drivs av Lindsdals IF i samarbete med bland annat Smålandsidrotten, Kalmar kommun och Calmif. Syftet är att skapa en bättre förutsättning för barn med funktionsnedsättning att bli positiva till rörelseglädje och idrott så de fortsätter vara aktiva hela livet.

- Vi vill ge dem en meningsfull fritid med aktiviteter som ger dem fler fritidskompisar och att de får lära känna fler vuxna ledare, samt känna en tillhörighet som är deras egen där de kan få finnas i ett socialt sammanhang vid sidan av sin familj. Detta är jätteviktigt för alla barn och ungdomar men ännu viktigare för barn med funktionsnedsättning som annars blir väldigt beroende av sin familj och isolerade från övriga samhällsaktiviteter, säger Marie Almqvist i Lindsdals IF.

Projektet har beviljats medel för första året, då bara ett år beviljas i taget, men fungerar det bra så kommer ytterligare två år att beviljas.

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss