Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Fler i rörelse - en inspirationsdag med nya idrottsformer

2017-10-05 10:45
  • Uppdaterad: 2017-10-05 10:47

Smålandsidrotten och Gymnastikförbundet Sydost bjuder in till en inspirationsdag inom gymnastik. Syftet med dagen är att din förening ska få prova på olika träningsformer, bland annat parkour, hinderbana (OCR) och balansträning (slackline). Ni kommer också få ta del av goda exempel på hur andra föreningar har arbetat och hur man som förening kan starta igång nya verksamheter. Målet med dagen är att ni ska få inspiration, konkreta råd och kontakter.

Plats:
Olympen, Växjö.
Tid:
21 oktober, kl. 09:00-15.00.
Målgrupp:
Styrelser, ledare och andra föreningsengagerade.
Upplägg:
Förmiddagen kommer bestå av valbara pass
(slackline, utomhusträning, parkour/OCR och
”Alla kan”), eftermiddagen kommer att bestå av goda exempel och workshops.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Detta ingår i dagen:
Fika, lunch och fika.
Anmälan:
Anmälan kan göras här.
eller skriv www.gymnastik.se/sydost välj utbildning.
Sista anmälningsdag är 12 oktober.
Mer information:
Anna Jedhammar, 0470-213 13
This is a mailto link
Jonas Blomqvist, 070-508 91 07
This is a mailto link

Information om passen:
Utomhusträning
Ett funktionellt intervallpass utomhus där du tränar kondition, rörlighet och styrka. Det är en träningsform som passar alla oavsett träningsbakgrund då du ges olika alternativ i alla övningar. Vi använder oss utav vår egen kropp och det som finns ute i naturen. Forskning visar att det finns många positiva effekter med att träna utomhus.

Hinderbana (OCR, obstacle course) och Parkour
Genom parkour och hinderbanor blir allt vi ser i vår miljö till en lek och möjlighet att utforska. På detta passet visar vi olika exempel på hur man kan använda hinderbanor som rolig träning, både individuellt och i grupp. Med små medel kan en vanlig gymnastikhall erbjuda  utmaningar för alla, men även utomhusmiljön passar utmärkt för denna träning. Parkourens filosofi är ”Alla hinder är en möjlighet” och det går ut på att ta sig från punkt A till B så snabbt som möjligt.

Balans/Slackline
All rörelse baseras på balans, oavsett om vi håller på med gymnastik, fotboll eller gruppträning. Fördelarna med balansträning är många, man stärker kroppens mindre muskelgrupper, ökar koordinationsförmågan, höjer reaktionsförmågan och kan anpassas till individen. Vi testar slackline och olika balansövningar.

”Alla kan”
Alla ska få uppleva glädjen i att röra på sig efter sin egen förmåga. Funktionsnedsättning ska aldrig få vara ett hinder utan en möjlighet i idrottens värld. På detta pass får du testa lite annorlunda anpassade redskapsstationer där vi tränar motoriken på olika sätt. Vi ger tips på hur du och din förening kan komma igång med verksamhet för yngre barn samt för barn och ungdomar med funktionsned-
sättning.

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss

Google+