Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Fair Play Cup - innebandy för alla

16 APR 2018 11:57
Under helgen 7–8 april pågick andra omgången av Fair Play Cup i innebandy i Jönköping. Utöver ungdomslag för flickor och pojkar, deltog även parasporten denna helg. Smålandsidrotten träffade ledare och spelare från Jönköpings IK:s parasportlag
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:25

Det är andra året i rad som parasport är med i innebandycupen Fair Play Cup. Cupen är en av Sveriges största ungdomscuper och arrangeras av Jönköpings IK och Smålands Innebandyförbund. Antalet lag i parasport-klasserna växer och i år deltog hela 25 lag från hela Sverige. Smålandsidrotten var på plats och hejade när Jönköpings IK mötte IF Pluss från Köping under lördagsmorgonen. Matchen var jämn och slutade med 5–4 till Jönköping.

Både ledare och spelare var nöjda med matchresultatet. JIK-ledarna Tobias Ek och Anders Börjesson berättar om glädjen för sporten inom parasport och tycker att fler borde engagera sig:

- Att leda det här laget har varit de två roligaste åren i min ganska långa ledarkarriär, säger Tobias Ek och Anders Börjesson nickar instämmande.

De fortsätter med att poängtera hur viktigt det är att det finns parasport runt om i landet. Många av de som spelar i laget idag har tidigare spelat i innebandyföreningar och tänkt sluta helt med idrotten.

- Sedan har de kommit in i parasporten och funnit sin rätt och blommat ut, säger en av ledarna.

Parasporten gör det möjligt för personer med funktionsvariationer att vilja och kunna fortsätta idrotta längre.

Jönköpingslaget, med spelare från 13 till 35 år, ser ut att ha väldigt bra samhörighet, vilket ledarna bekräftar. Vissa spelare har spelat ihop sedan skolgången, men de får alltid nya spelare att känna sig välkomna. Det finns ingen direkt konkurrens mellan spelarna. Engagemanget för idrotten är stor och spelarna hjälper även gärna till på A-lagens matcher som funktionärer.

- Laget före jaget, uttrycker JIK-ledarna är det viktigaste under match och träning. Det är viktigt att alla får lika mycket speltid och att alla gör sitt bästa, fortsätter de.

Men spelarna Marcus Isaksson och Jimmy Amiltoft tycker det är roligare att vinna. I år möter de både lag som de tidigare spelat mot och helt nya innebandylag.

- Vi vill krossa och ta guldet, säger Marcus Isaksson med ett leende.

Och det gjorde de också. Jönköpings IK gick obesegrade genom hela cupen och vann division 2 A. I finalen mötte de ett annat smålandslag, Nannylunds IF från Eksjö. Grattis båda lagen till silver och guld!

 

På den övre bilden ses JIK-ledarna Anders Börjesson (tv) och Tobias Ek, tillsammans med spelarna Jimmy Amiltoft och Marcus Isaksson.

Nedan höjer lagkaptenen Marcus Isaksson pokalen efter lagets seger i Fair Play Cup.

(Foto: Linnéa Linderholm)

Strategi 2025 - utvecklingsresa: Inkluderande idrott för alla
Här får du reda på mer om utvecklingsresan "Inkluderande idrott för alla" och hur vad vi erbjuder för mötesplatser och utvecklingsmöjligheter för idrottsföreningar i Småland.

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss