Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Unikt samarbetsavtal verklighet

13 SEP 2017 19:50
Nu är avtalet ”Samsyn Bankeryd” påskrivet. Fyra idrottsföreningar i Bankeryd utanför Jönköping har gemensamt beslutat att organisera sina aktiviteter så att barn och ungdomar kan hålla på med flera olika idrotter längre upp i åldrarna.
  • Skapad: 13 SEP 2017 19:50

- Allt syftar till att barnen ska slippa välja idrott för tidigt. Och det är möjligt om och när alla föreningar har samma budskap, säger Bo Murath från Bankeryds Sportklubb.

I februari enades Småland-Blekinge Handbollsförbund, Bandydistrikt Småland, Småland-Blekinge Basketbolldistriktsförbund, Smålands Fotbollförbund, Smålands Ishockeyförbund och Smålands Innebandyförbund om att arbeta och ta gemensamt ansvar för att barn och ungdomar (upp till 15 år) ska kunna utöva flera idrotter samtidigt. Denna unika satsning kallas Samsyn Småland.

Nu har Bankeryds Skid o MK Innebandy, IFK Bankeryd, Bankeryds Sportklubb och Bankeryds Basketklubb skrivit på det första lokala samarbetsavtalet – Samsyn Bankeryd.

- All träning är bra träning. Den ståndpunkten är en av Samsyns absoluta styrkor, kommenterar Leif Kedén på Smålandsidrotten.

Nu finns förhoppningar från förbunden att fler liknande avtal skrivs runt om i Småland.

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss