Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lyckad utvecklingshelg i temablock

20 MAR 2019 10:27
Föreningar i Kalmar län fick i helgen testa på en utvecklingshelg med temablock. Ett upplägg som blandar pass, erfarenhetsutbyte mellan föreningarna och egen tid till exempelvis styrelsemöte.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2019 10:27

Elva kalmarföreningar fick under helgen 16-17 mars möjligheten att testa på ett nytt koncept med Smålandsidrotten; en utvecklingshelg med temablock. De valda blocken denna helg var styrelseutvekling, föreningskunskap och inkludering och jämställdhet.

Under helgen fick föreningarna även mötas utbyta erfarenheter. Trots att det kan vara stora skillnader idrotterna emellan, fick man med sig flera goda råd. Helgen gav också utrymme till fri tid där man i föreningen fick välja själva vad man ville göra. Tiden kunde exempelvis ägnas åt ett styrelsemöte.

Helgen avslutades med en föreläsning med filosofen Gunnar Åsberg. Många härliga skratt blev det medan Gunnar talade om en personlig värdegrund du kan använda i livets möten.

Det var första gången denna utvecklingshelg genomfördes i Kalmar län. Nu sker en utvärdering för att se om konceptet ska komma tillbaka senare i höst!

— Väldigt intressant och givande att träffa olika idrottsföreningar och trevliga människor som vill dela med sig! Många bra idéer och tips man kan ta med sig, sammanfattar en deltagare.


Temablocken har tagits fram för att under 2019 sätta extra fokus på sex områden tillsammans med styrelser, ledare, aktiva och föräldrar i våra småländska föreningar. Fokus under 2019 är att genomföra arbete inom följande områden:

  • Trygg barn- och ungdomsidrott
  • Inkluderande och jämställd förening
  • Föreningskunskap och demokrati
  • Ledarutveckling
  • Styrelseutveckling
  • IdrottOnline

Läs mer om temablock.

Missa inte! Under Riksidrottsmötet finns det möjlighet för dig i förening eller SDF, att delta i mötesplatser med liknande temablock. Läs mer här.

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss