Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

120 deltagare på Idrottsforum i Jönköping

23 OKT 2019 13:42
Igår kväll genomfördes Idrottsforum i Jönköping. Totalt 120 deltagare som representerade 50 föreningar/förbund och 25 olika idrotter, samtalade med kommunens toppolitiker. Hetaste frågan var ”idrottsanläggningar” i allmänhet.
  • Uppdaterad: 23 OKT 2019 13:42

Idrottsforum ska vara den goda dialogen om den lokala idrotten. Och visst blev det så! Åtta partier var på plats (varav fyra kommunalråd) och fick i grupper diskutera med föreningsrepresentanterna. Heta frågor var ”idrottsanläggningar” och möjligheten att utöva sin idrott. ”Vi har för lite halltider” tycker somliga, ”vi har ingen plats att vara på alls” berättade exempelvis Jönköping Spartans Cheer.

En annan fråga som återkom var hur kommunen planerar bostadsområden. ”Var kommer idrotten in i bilden?”

I Jönköpings kommun är andelen föreningar som arrenderar sin anläggning av kommunen mycket hög, i förhållande till riket i stort. Sedan ett tag tillbaka skriver kommunen endast korta arrendeavtal, vilket ger föreningarna problem när de söker extern finansiering för underhåll och investeringar. Här fick politikerna tydliga önskemål på snar förändring.

Dokumentation
Samtliga samtalsledare förde anteckningar under gruppdiskussionerna.
Anteckningarna når du här.

Idrottsforum Jönköping arrangeras av Smålandsidrotten och Jönköpings Idrottsallians, i samverkan med Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun.

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss