Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

”Sund Smart Stark Senior” till Huskvarna, Öxnehaga och Rosenlund hösten 2018

05 SEP 2018 13:47
Smålandsidrotten driver, tillsammans med landstingen/regionerna i Småland, satsningen "Sund Smart Stark Senior" som bidrar till ett gott liv genom att skapa hälsofrämjande aktiviteter för seniorer och få fler seniorer till föreningslivet.
  • Skapad: 05 SEP 2018 13:47

Ett pilotprojekt genomfördes i Eksjö och sedan dess har satsningen ”Sund Smart Stark Senior” varit igång i flera småländska kommuner. Till hösten är det dags för Huskvarna, Öxnehaga och Rosenlund i Jönköpings kommun!

Seniorerna får under en termin testa på olika aktiviteter hos lokala idrottsföreningar, som exempelvis bordtennis, styrketräning, stavgång, boxning och curling. De får även temaföreläsningar kring ämnen som kost, HLR, fallprevention, alkohol och styrketräning för äldre.

Måndagen den 10 september kl. 10.00-12.00 informerar arrangörerna  ̶̶  Region Jönköpings län, Smålandsidrotten och Jönköpings kommun  ̶̶  om ”Sund Smart Stark Senior”, samt ger en inspirerande och motiverande föreläsning kring vad som händer i kroppen när vi blir äldre och på vilket sätt fysisk aktivitet kan bidra till att förebygga sjukdomar, förhindra fallolyckor, och öka välbefinnandet. ”Sund Smart Stark Senior” pågår sedan under 12 höstveckor.

Platsen för informationsträffen är Husqvarna FF:s lokal Smeden, Smedbyn Huskvarna.

 

För mer information, kontakta:

Linda Odqvist, Smålandsidrotten
tfn 036-34 54 04
This is a mailto link

Läs mer om satsningen"Sund Smart Stark Senior"

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss