Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Gustav V:s 90-års fond

  • Uppdaterad: 26 JUN 2019 13:33

För vad kan man söka?

Stiftelsen behandlar ansökningar som syftar till att stödja, stärka och utveckla ideell ungdomsverksamhet. Med ideell ungdomsverksamhet menas verksamhet i föreningsliv eller nätverk som drivs av, med eller för unga människor. Stiftelsen delar inte ut medel till enskilda personer, skolklasser, stiftelser eller företag.

Följande typer av verksamheter kan få stöd:
•Ledarutbildning av unga människor som utförs i ömsesidigt samarbete med en organisation i ett eller flera andra länder och har värde för alla parter,
•Utbildningar som stärker och utvecklar ungas ideella organisering och ledarskap vad gäller demokrati och värdegrundsarbete,
•Erfarenhetsutbyte eller lärande över gränser, i lokalsamhället, Sverige eller över nationsgränser mellan unga ideellt aktiva.

Verksamhet som utvecklats av eller tillsammans med unga eller som innebär samarbete över nationsgränser prioriteras. Stiftelsen beviljar dock inte medel enbart för vad som kan liknas vid studieresor.

Ansökningsblanketter och mer information hittar du här

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Eva Persson

Administratör
Smålandsidrotten
036-34 54 10
This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss