Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Folksam Ledarcamp

Varje år delar Folksam ut stipendier till ungdomar som får chansen att utvecklas som idrottsledare. Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2019 13:18

Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att
fortsätta utvecklas inom idrotten. Varje distriktsidrottsförbund skickar 15-20 deltagare. Ansökningstiden varierar beroende på var ledaren bor, läs mer på nästa sida. Kriterier för att söka stipendiet

Kriterier för att söka stipendiet:
Sökanden ska vara en ideell ledare/funktionär i åldern 16-25 år, verksam i en idrottsförening som är ansluten till Riksidrottsförbundet.

Ledaren ska:
  • vara en god förebild
  • ha ett stort sportsligt engagemang, och ett intresse för utövarnas sociala utveckling.
  • genom sitt sätt att arbeta bidra till ett livslångt intresse för idrott och hälsa.
  • arbeta så att utövarna har inflytande över verksamheten och att ledaren arbetar för att alla ska få vara med är en självklarhet.

Så fördelas stipendierna:
Fördelningen av stipendierna beslutas av en regional beslutsgrupp med representanter från Riksidrottsförbundets distriktsförbund och Folksam. Kriterierna som bedöms är engagemang, intresse för utövarnas sociala utveckling, förmågan att vara en god förebild, samt arbetssätt.

Ansökan:
Ansökan för Ledarcamp 2019 är stängd. För mer information om ansökan kontakta: Lisbeth Johansson, tel. 036-34 54 13, This is a mailto link

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss