Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens föreningslära

Idrottens föreningslära är för alla organisationsledare vad körkortet är för alla bilister och är samlingsnamnet på allt som har att göra med föreningskunskap, föreningsjuridik och föreningsrätt. I Idrottens föreningslära ingår också utveckling av föreningens organisation och verksamhet. Allt handlar i grunden om den ideella föreningen, om dess utveckling i nutid och framtid och om de utmaningar som står för dörren. Idrottens föreningslära är och innehåller alla de saker som behövs för att skapa bra förutsättningar för själva aktiviteten idrott.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2018 11:37

Idrottens föreningslära är för alla organisationsledare vad körkortet är för alla bilister och är samlingsnamnet på allt som har att göra med föreningskunskap, föreningsjuridik och föreningsrätt. I Idrottens föreningslära ingår också utveckling av föreningens organisation och verksamhet. Allt handlar i grunden om den ideella föreningen, om dess utveckling i nutid och framtid och om de utmaningar som står för dörren. Idrottens föreningslära är och innehåller alla de saker som behövs för att skapa bra förutsättningar för själva aktiviteten idrott. 

Varför ska man utbilda sig i Idrottens föreningslära?
Den förening och det förbund som är bäst på att möta dagens och morgondagens behov, hos unga såväl som äldre, kommer troligen att gå en mycket ljus framtid till mötes. Den som vill förändra, förbättra och utveckla sin förening och sin verksamhet behöver ha grundläggande föreningskunskap. Hur ska man annars veta vad det är man behöver göra för att leva i takt med sin omvärld? Därför finns Idrottens föreningslära.

Idrottens föreningslära är uppdelad i två steg:

- Grund
- Tema

Idrottens föreningslära GRUND som webbutbildning:
Idrottens föreningslära GRUND finns nu som webbutbildning och är en introduktion till vad det innebär att driva verksamhet i en ideell förening. Den ger dig ett antal verktyg som du direkt har nytta av och kan börja jobba med i din förening.

Den nya webbutbildningen är en möjlighet för dig som inte kan delta i någon av de utbildningar som redan idag erbjuds av SISU Idrottsutbildarna över hela landet.

 
Gå vidare till
Idrottens föreningslära GRUND - webbutbildning 

Gör ett enkelt test
Här kan du ta tempen på dina föreningskunskaper innan du börjar

Länkar:

Ta kontakt med Smålandsidrottens idrottskonsulent i din kommun för att boka utbildningen på hemmaplan.

Planerade kurser: se vilka kursdatum som är inplanerade på vår utbildningssida.

Du hittar allt om Idrottens föreningslära här

SISU Idrottsutbildarnas Youtube-kanal  hittar du filmer om Idrottens föreningslära som handlar om föreningskunskap, om styrelsearbete och om konsten att kommunicera. Filmerna kan användas i alla sammanhang när du och ni vill utveckla föreningen och styrelsearbetet. Häng med!

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss