Värdefullt - Smålands Idrottsförbund
Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Värdefullt

  • Uppdaterad: 2018-08-21 11:39

_I6Xb8lWL3yY1YUaXWlw

Värdefullt - utbildningssatsning på värderingsfrågor 

SISU Idrottsutbildarna driver en utbildningssatsning på värderingsfrågor inom idrotten. Syftet är att få idrottsföreningar runt om i landet att samtala och fundera över vad som är vikigt och värdefullt inom barn- och ungdomsidrotten. Vad ni som förening vill stå för och förknippas med för värden. 

Bakgrunden till utbildningssatsningen är Riksidrottsförbundet  nationella satsningen - Svensk idrott - världens bästa - som går ut på att sätta fokus på värderingarna inom svensk idrott.

Föräldrautbildning
Idrottsföräldrar behöver också utbildas i hur en bra barn- och ungdomsidrott ska bedrivas och hur man kan stötta sina barn inom idrotten. Med rätt kunskap kan idrottsföräldrar vara en viktig resurs för föreningens ledare och organisation. Vi har tagit fram en enkel utbildning som lämpar sig perfekt på föräldramöten.

Värdefulltkväll
Vi erbjuder ett upplägg för just din förening, där värdefulla värdegrundsfrågor hamnar i fokus för en kväll! Vi ansvarar för upplägget, planeringen och diskussionsledningen. Hur man väljer att jobba vidare därefter är upp till respektive förening.

Värdefulltpiloter
Smålandsidrotten har utbildat värdefulltpiloter. Piloterna ska främst ut i föreningars barn- och ungdomslag och utbilda i värdegrundsfrågor inom ramen för utbildningssatsningen Värdefullt. Är ni intresserade av att boka någon av våra värdefulltpiloter till era lag eller träningsgrupper eller om ni vill ha mer information, tveka inte att ta kontakt med Smålandsidrottens idrottskonsulent i din kommun.

Du kan också kontakta:

Jönköpings län: Rasmus Ax, tel. 036-34 54 01,
This is a mailto link

Kronobergs län: Lisbeth Johansson, tel. 036-34 54 13,
This is a mailto link

Kalmar län: Therese Möllevi, tel. 036 - 34 54 43
This is a mailto link

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Lisbeth Johansson

Idrottskonsulent
Smålandsidrotten
036-34 54 13
This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss