Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Studiematerial

Det finns en mängd olika studiematerial att välja mellan till lärgruppen, och de allra flesta hittar ni på SISU Idrottsböcker.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2018 11:36

Smålandsidrotten har också några egna material som ni kan beställa genom oss. Kontakta Smålandsidrotten om du vill beställa studiematerial, tel. 036-34 54 00, This is a mailto link

Studiematerialen är inte kostnadsfria. Du kan ställa frågor om kostnad vid beställning.

Idrott och turism i samverkan

Materialet innehåller råd kring hur man som förening skapar ett lyckat idrotts- och turismarrangemang

Innehåll:
- Målet med ert arrangemang
- Organisation
- Information och marknadsföring
- Service
- Checklistor

Satsa friskt

Satsa friskt är ett studiematerial som vänder sig till idrottsungdomar i åldern 10-14 år. Tanken är att ungdomarna ska ta upp och diskutera viktiga livsstilsfrågor som har betydelse för såväl deras idrottsutveckling som hälsa.

Studiematerial och genomförande

Studiematerialet behandlar hälsa, träning, mat, droger samt förebyggande av skador och är enkelt att använda. Förutom korta faktaavsnitt innehåller det framförallt uppgifter och problem där man arbetar fram lösningar enskilt eller i grupp. Därför behövs det inte några förkunskaper hos ledaren utan idrottsgänget diskuterar och löser de frågor som dyker upp. Samtidigt är deltagarna också med och utformar sitt eget material.

Satsa friskt är upplagt för att användas vid 5-10 tillfällen à 45-60 minuter. Det innebär att det med fördel kan genomföras i anslutning till ett träningspass eller eventuellt ersätta ett pass.

Satsa friskt - bra mat och dryck

Smålandsidrotten har, i samverkan med Region Jönköpings län, Region Kronoberg och Landstinget Kalmar län, tagit fram ett studiematerial kring bra mat och dryck.

Materialet tar bland annat upp vad ledare och tränare kan göra för att stödja en hälsosam matkultur i idrottsföreningen. Vi hoppas med detta studiematerial kunna inspirera ledare inom idrotten att utveckla både sitt eget och barnens tänk kring frågor om bra mat och dryck. 

 

Säker och trygg förening

Vill er förening vara en säker och trygg plats för era barn- och ungdomar? Då gör ni helt rätt i att använda detta arbetsmaterial! 

Säker & Trygg Förening är ett studiematerial som syftar till att öka säkerheten och tryggheten i idrottsföreningar som bedriver barn- och ungdomsverksamhet. I materialet finns kapitel som behandlar såväl brandsäkerhet som vikten av rätt utrustning och föreningskunskap. Kapitlen är korta och överlåter åt användaren att bestämma hur djupt i ämnet man ska gå. Tanken är att föreningen systematiskt ska jobba för att stärka kvaliteten i föreningen.

Välkommen att leda barn i fotboll

Detta studiematerial är anpassat för dig som leder barn i fotboll. Här får du massor med exempel på hur du som ledare kan möta barnen.

Materialet är uppdelat i tre delar:

- Lär känna varandra i laget
- Allmänna tips kring exempelvis rollspel & teater, rita & måla och värderingsövningar
- Tips på hur du tar upp speciella ämnen; exempelvis schyst fotbollskäk, träna kroppen, schyst kompis & schyst fotboll, heja fram ditt lag.

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss