Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Folkhälsa

Smålandsidrotten arbetar tillsammans med andra samhällsaktörer för att stimulera till utveckling av den småländska breddidrotten.

Folkhälsa

  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 11:03

Idrottens mål är att förbättra folkhälsan på en rad olika områden genom en omfattande verksamhet som är öppen för alla. En sund livsstil med fysisk aktivitet, bra matvanor och avståndstagande till droger och annat som bryter ner kroppen, är några exempel på idrottens stora bidrag till folkhälsan.

Smålandsidrotten arbetar tillsammans med andra samhällsaktörer för att stimulera till utveckling av den småländska breddidrotten. Vi vill främja "idrott hela livet".

Smålandsidrotten bedriver projektet "Idrott och folkhälsa" i syfte att stärka idrottens roll i arbetet med att främja folkhälsan. Projektet genomförs i samarbete med Region Jönköpings län, Region Kalmar län och Region Kronoberg. Viktiga delar i projektet är bland annat arbetet med fysisk aktivitet på recept (FaR), och seniorsatsningen "Sund Smart Stark Senior" (4S). 

Kontaktperson

Linda Odqvist

Idrottskonsulent
Smålandsidrotten
036-34 54 04
This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss