Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Utbildningswebben inkluderandeidrott.se

Varmt välkommen till idrottens utbildningswebb med målet att bidra till en mer välkomnande och inkluderande idrott. Syftet är att ge dig en kunskaps- och inspirationsbank för att skapa medvetenhet om rådande normer, privilegier och begränsningar på idrottens olika arenor. Med arenor menar vi fysiska rum, till exempel omklädningsrummet, styrelserummet, åskådarplatsen etc.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2018 08:53

Normer kan skapa hinder för vissa och gräddfiler för andra. Vi behöver ställa oss följande frågor: vilka är det som trivs bäst här? Vilka är självklara, tar plats och blir lyssnade på? Vilka faktorer kan göra att vissa människor känner sig osäkra och utanför? Hur hänger det ihop med vilka strukturer och kulturer som gör att inte alla känner sig välkomna och trivs?

Vi hoppas att webben ska ge dig en djupare kunskap kring viktiga frågor, att du ska få en förståelse för varför vi behöver göra vissa förändringar samt väcka din nyfikenhet och vilja att jobba för förändring. En förändring där vi tillsammans vågar granska oss själva och vår omgivning för att öppna upp och inkludera fler.

Du kommer få ta del av idrottens olika arenor och se, vad händer där? Vilka är där? Vilka är inte där? Hur låter det och känns det i de olika arenorna? Webben innehåller också exempel på inkluderingsarbeten som görs hos föreningar och förbund. Kan dessa inspirera er? Har ni själva något inspirerande exempel ni vill dela med er av? Sprid dem via sociala medier med #inkluderandeidrott. Den här webben ska vara levande och spegla dagens idrott.

Här hittar du utbildningswebben: www.inkluderandeidrott.se

 

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss