Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Erhan Trshani

Sund Smart Stark Senior

Smålandsidrotten, Region Jönköpings län, Region Kronoberg och Landstinget i Kalmar län driver tillsammans projektet "Sund Smart Stark Senior" som går ut på att bidra till ett gott liv genom att skapa hälsofrämjande aktiviteter för seniorer och få fler seniorer till föreningslivet.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2018 11:47

Pilotprojektet arrangerades i Eksjö 2014 och satsningen har sedan genomförts i två eller tre kommuner varje säsong. Utöver Eksjö har vi hunnit starta upp "Sund Smart Stark Senior" i Vetlanda, Gnosjö, Aneby, Vaggeryd, Nässjö, Värnamo, Ljungby, Älmhult, Markaryd, Hultsfred, Mönsterås, Tranås, Nybro, Kalmar, Torsås och Vimmerby. Till hösten 2018 är det dags för Jönköping och Borgholm.

Seniorerna får under en termin testa på olika föreningsaktiviteter som bland annat tennis, golf, bågskytte, lättgympa, spinning, bordtennis.

De får även temaföreläsningar kring exempelvis kost, motivation till motion, det normala åldrandet, HLR, fallprevention och styrketräning för äldre.

Det finns inget krav på att du ska ha varit aktiv tidigare. Om du redan nu vill få tips och läsa mer om god hälsa kan du läsa här (1177.se).

När du har avslutat satsningen hoppas vi att du har fått ökad kunskap om din egen möjlighet att påverka och främja din hälsa och att du har hittat en idrott som du vill fortsätta utöva i föreningsgemenskap. Som en bonus till detta hoppas vi även att du har haft en trevlig social samvaro och lärt känna nya människor som du kan lägga till i din vän- eller bekantskapskrets.

Frågor? Kontakta Linda Odqvist, Smålandsidrotten, tel. 036-34 54 04, This is a mailto link 

Se ett inslag från Sund Smart Stark Senior från 2016 i Aneby

Se ett inslag från Sund Smart Stark Senior från 2014 i Eksjö

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Linda Odqvist

Idrottskonsulent
Smålandsidrotten
036-34 54 04
This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036-34 54 00
Fax: 036-34 54 19
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss