Hoppa till sidans innehåll

Öppna föreläsningar

Besök Riksidrottsmötet och delta på våra öppna föreläsningar.
  • Uppdaterad: 29 APR 2019 13:33

Kan man förenas utan förening?

Föreläsare: Troed Troedsson, en av Sveriges ledande framtidsanalytiker.

Vi ser hur människor, i alla sammanhang, blir allt mer lättrörliga, allt mer krävande och allt mer otåliga. Det här är på gott och ont, miljöfrågorna t ex, eller engagemanget i MeToo, förutsätter just detta. Samtidigt blir det allt svårare för den traditionella föreningen att behålla sin attraktivitet och sitt grepp om sina medlemmar. En förening bygger ju på långsiktigt engagemang och uthållighet.

Men det här är kanske inte hugget i sten? Går det att skapa ett föreningsliv som faktiskt tar sin utgångspunkt i hur människor är i stället för hur vi tycker de borde vara? Ja, bara vi förstår att föreningens mening är dess verksamhet, inte dess former.

Om detta – och hur man praktiskt kan ställa om – talar Troed Troedson, författare, föreläsare och analytiker med mer än 20 års erfarenhet av organisationer och ledning, från idrotten i Sverige till bilindustrin i Tyskland, från ledarskap i det stora politiska partiet till medlemskap i den lilla föreningen.

Plats Elmia Kongress, Jönköping
Dag och tid    Lördag 25 maj, kl.13.30-15.00
Kostnad Kostnadsfritt
Anmälan Anmäl dig här, senast 16 maj
Info Mikael Fagerström, Smålandsidrotten, tfn 070-450 54 32
Fika Ingår

 

Från Man till Människa!

Föreläsningen är tyvärr inställd

Föreläsare: Claes Schmidt, inspiratör, entreprenör och f.d. marknadschef.

En underhållande och interaktiv inspirationsföreläsning om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. Föreläsningen är en blandning av humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet, med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka. Och att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma.

Claes Schmidt mottog ”Stora Talarpriset” feb 2011 och har gett ut boken ”Från Man till Människa”.

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Fakta

Under Riksidrottsmötet arrangeras två öppna föreläsningar under lördagen den 25 maj. Fakta om föreläsningarna hittar du härintill. Sista anmälningsdag är 16 maj. Du är även välkommen att ta del av förhandlingarna på Riksidrottsmötet samt besöka utställarna.