Hoppa till sidans innehåll

Mötesplatser

I anslutning till Riksidrottsmötet arrangeras flera möten. Smålandsidrotten arrangerar följande regionala mötesplatser. Slutgiltigt program samt formell inbjudan är klart under februari. Då öppnar även anmälan.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2019 15:38

Kommun- och regionkonferens

En kvalitativ mötesplats med stora inslag av erfarenhetsutbyte. Dagarna varvas med gemensamma pass och valbara workshops.

Dagar: 23-24maj
Målgrupp: Anställda och förtroendevalda inom kommun och landsting/region

Programmet fokuserar på idrottsrörelsens utmaningar kopplat till idrottsrörelsens Strategi 2025 och tar upp områden som  idrottsrörelsens utmaningar, folkbildning, jämställdhet och idrottsanläggningar. Vi kan redan nu avslöja två klara föreläsare/talare, nämligen Mats Trondman, professor i kultursociologi vid Linnéuniversitet och en av landets mest populära föreläsare på ämnet barn och ungdomskultur, samt PG Fahlström, filosofie doktor från Linnéuniversitet, som kommer att prata om goda idrottsliga utvecklingsmiljöer.

Info: AnnaLena Aronsson, tfn 036-34 54 07
Anmälan
Läs mer

 

SDF-konferens

Programmet fokuserar på idrottsrörelsens utmaningar kopplat till vår Strategi 2025 och ta upp områden såsom svensk idrott just nu, sociala medierframtidens idrott, paneldebatt och avslutningsvis får ni ta del av RIM från läktaren

Dagar: 24-25 maj
Målgrupp: Anställda och förtroendevalda inom SDF (specialdistriktsförbund

Vi har idag klart med föreläsaren Troed Troedson, som i över 17 år bistått de flesta av Sveriges stora företag och organisationer med analysverktyg och scenarier i framtiden. Inspireras av temat framtidens idrott, där Troed gör en analys inför de utmaningar och möjligheter idrottsrörelsen har framför sig.

Det kommer också finnas utrymme till eget arbete för ert idrottsförbund, men även möjligheten att utnyttja processledning från våra duktiga konsulenter. Det kan exempelvishandla om utveckling av styrelse, ledare eller andra organisationsfrågor. Vid önskan av processledning måste förbundet ta kontakt med god framförhållning.

Info: Ulf Petersson, tfn 036-34 54 77 eller Oliver Gustavsson Borronha,
tfn 036-34 54 27
Anmälan
Läs mer

 

Mötesplats förening

En kvalitativ mötesplats med arbete i valbara utvecklingsblock. Dagarna varvas med gemensamma och valbara arbetspass inom blocken.

Dagar: 25-26 maj
Målgrupp: Idrottsföreningens styrelse

Under lördagen är det en föreläsning med Troed Troedsson som pratar om framtidens förening och förbund, med en spaning in i framtiden. Det kommer också finnas möjlighet att ta del av RIM eller olika aktiviteter som sker på Elmia och i Jönköping. Under söndagen arbetar vi med våra utvecklingsblock och avslutar med en föreläsning med PG Fahlström, filosofie doktor från Linnéuniversitet, som kommer att prata om goda idrottsliga utvecklingsmiljöer.

Utvecklingsblocken som kommer att lyftas är ”Trygg idrott”, ”Inkluderande idrott”, ”Styrelseutveckling” och ”Ledarutveckling”, och ni väljer två av dessa.

Info: Susanna Hansson Öberg, tfn 036-34 54 25
Anmälan
Läs mer

Mötesplats Jönköpings Idrottsallians

Jönköpings Idrottsallians välkomnar sina medlemsföreningar till att tillsammans besöka Riksidrottsmötet på Elmia lördagen den 25 maj. Nya styrelser väljs, beslut fattas i strategiska frågor och den gemensamma färdriktningen för den svenska idrottsrörelsen stakas ut. Massor med ”idrottshöjdare” är på plats!

Målgrupp: Jönköpings Idrottsallians medlemsföreningar
Dag: Lördagen den 25 maj 2019
Tid: 9.30-15.00
Plats: Scandic Elmia. Riksidrottsmötet genomförs på Elmia, en kort promenad (175 m) bort.
Sista anmälningsdag: 10 maj

Anmälan
Läs mer Jönköpings Idrottsallians hemsida

Skribent: Joakim Walltegen
Epost: This is a mailto link