Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsutvecklare ska stötta värdegrundsarbete

20 FEB 2019 10:53
Fotbollsföreningen Habo IF har påbörjat ett långsiktigt värdegrundsarbete för att få så många som möjligt att idrotta så länge som möjligt. För att kunna arbeta närmre dessa frågor har föreningen nu anställt en verksamhetsutvecklare på 50 procent.
  • Skapad: 20 FEB 2019 10:53

Ideella krafter räcker inte alltid till, och det blir bara svårare och svårare att hitta nya personer som är villiga att lägga ned mycket tid utan betalning. Därför har nu Habo IF anlitat en verksamhetsutvecklare på 50 procent. Det är Niklas Bohman som tar sig an utmaningen under tio månader. Redan i december påbörjade han tjänsten för att sedan under januari starta upp ordentligt med arbetet. Den nya rollen har en viss del i värdegrundsarbetet, men Niklas kommer också hantera övriga frågor i föreningen. Verksamhetsutvecklaren kommer fungera som en koordinator till flera av Habo IF:s projekt. Då styrelsemedlemmarna och övriga i föreningen gör sina uppgifter vid sidan av sina heltidsjobb, blir en stor del av Niklas roll att stötta upp med det som inte hinns med genom ideella timmar.

— Jag ska finnas till för att utveckla hela verksamheten. Allt från rent organisatoriskt och strukturellt till värdegrundsfrågor; vilka värderingar ligger till grund för sakerna vi gör, berättar Niklas Bohman om nya rollen.

Efter den här säsongen hoppas Habo IF kunna fortsätta med tjänsten på 50 procent just för att ideella timmar minskar. Att hitta ledare brukar lösa sig, men att hitta personer som vill sitta med i en styrelse, en ungdomssektion eller driva de mer övergripande frågorna, är mycket svårare. Niklas säger att man därför behöver skaffa sig en förbättrad struktur där moment i föreningen blir enklare, och kanske till och med färre.

— Vi måste titta framåt på vad vi kan utveckla. Ett problem som både vi i Habo IF och idrotten i stort står inför är att få barn att idrotta längre. Där kommer vårt värdegrundsarbete ha stor betydelse. Varje liten pusselbit kommer betyda väldigt mycket, tror Niklas.

Ordförande Mattias Hallman om behovet av verksamhetsutvecklare:

Vi ser att tiden för de ideella krafter som arbetar i föreningen inte riktigt räcker till för att verksamheten ska kunna nå de mål som satts upp utifrån vår vision. En verksamhetsutvecklare kan i detta läge hjälpa Habo IF att förverkliga de planer och aktiviteter som fastställts av styrelsen. 

Vi vill utveckla och skapa en kultur i föreningen som handlar om ledarskap, värderingar, förhållningssätt och relationer. En kultur med en värdegrund som får fler att spela fotboll, och spela fotboll längre. Vi ser även ett behov av att utveckla kommunikation och processer i föreningen för att underlätta den dagliga verksamheten.

Niklas Bohman, Habo IF
(Niklas Bohman, verksamhetsutvecklare)

 

Ledarträffar väcker diskussion

Nyligen hade Habo IF en ledarträff i föreningen där deltagarna diskuterade huvudfrågan ”hur får vi barn att idrotta längre?”. Ledarträffarna är ett sätt att få igång diskussionerna och visa vilka frågor man jobbar med. Det är också viktigt för Habo IF att alla känner sig inkluderande i värdegrundsarbetet, och att det är väl förankrat bland ledarna. Därför kallas alla ledare i föreningen till mötena. Man hoppas på att minst en ledare från varje lag deltar. Då kan de sedan ta med sig information och diskussionerna till sina lag och de ledare som inte kunde delta.

Under den senaste ledarträffen pratade de också mycket om varför barn och ungdomar slutar idrotta. Spekulationerna landade i att det finns en konkurrens mellan idrotterna, men också en stor konkurrens från mobiltelefoner och surfplattor. Alla ledare var överens om att föräldrar och ledare har stor betydelse för om barnen fortsätter med sin idrott eller inte.

— Det handlar om hur vi som föräldrar stöttar och pushar, på rätt sätt. Det handlar om hur ledarna hanterar grupperna, vilken värdegrund man jobbar efter, vilka krav man ställer och hur man motiverar och inspirerar, återger Niklas Bohman.

Ledarna i Habo IF är överens om att man är en breddförening och att man vill behålla så många som möjligt, så länge som möjligt. Man vill nå både de som bara vill spela fotboll någon gång i veckan för skojs skull, och de som helst skulle spela varje dag och vill bli så bra som möjligt. Därför finns det inget snack om toppningar eller att man ska fostra elitspelare.

— Ledarna är verkligen medvetna om problematiken i att barn slutar idrotta tidigt, och de förstår att arbetet med värdegrunden är avgörande för att bryta den trenden, berättar Niklas.

Nästa ledarträff är i slutet av mars, precis innan säsongen börjar. Då bjuds alla ledare återigen in till diskussion. Nästa tillfälle kommer handla mer om hur Habo IF kan behålla spelare. De planerar att diskutera mer konkret om hur man kan arbeta för det.

Habo IF

 

Utbildningar, utvecklingsgrupp och stort engagemang

Förutom ledarträffar har föreningen planerat att genomföra utbildningar från Smålands Fotbollförbund och Smålandsidrotten. Dessutom har Habo IF anmält sig till fotbollens satsning ”Diplomerad förening”. Det tror Niklas kommer bli till stor hjälp i värdegrundsarbetet.

— Jag tror att Diplomerad förening kommer bli ett jättestöd i detta, just för att det skapar en struktur i arbetet. Annars saknar vi en mall för hur vi ska jobba med värdegrunden.

Startskottet på värdegrundsarbetet rent praktiskt blir de sexåringar som börjar i Habo IF kommande säsong. Det är där man börjar bygga grunden. Det är många moment som ska planeras innan och under säsongen. Det ska arrangeras uppstartsträffar, informationsträffar, och utbildningar. Värdegrundsarbetet är ett långsiktigt arbete och man förväntar sig inte kunna mäta resultaten förrän om kanske tio år, när de nya spelarna är 16 år.

Framöver ska en utvecklingsgrupp sättas samman som, tillsammans med ungdomssektionen, ska jobba med värdegrundsarbetet på olika sätt. Till utvecklingsgruppen hoppas man hitta människor med olika bakgrunder och från olika positioner i Habo IF, så att man får en spridning på medlemmarna, deras tankar och åsikter. Det finns ett stort engagemang inom Habo IF i dessa frågor. Därför gäller det att man nu stimulerar engagemanget och håller det vid liv.

— Alla är överens om hur viktigt det här är och att vi måste börja med de yngsta. Vi tappar flest spelare i högstadieåldern, och sedan gymnasieåldern. Men det hjälper inte med insatser då, utan det vi gör vid 6–8 års ålder, det är det som de tar med sig. Den nivån vi sätter där formar dem hela vägen, avslutar Niklas.

Habo IF


Foto: Mari Widetoft, Instagram, Facebook

 

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Smålandsidrotten start

Riksidrottsförbundet start

SISU

Mer om RIM (RF)

Strategi 2025

Smålandsidrotten sociala medier