Hoppa till sidans innehåll

Vision 50/50 för en mer jämställd golfklubb

18 OKT 2018 14:11
Generellt är flickor och kvinnor i mindre grad representerade i idrottsrörelsen. Golf är inget undantag. För att få fler kvinnor till golfen, har Svenska Golfförbundet startat Vision 50/50. Småländska Glasrikets GK är en av de deltagande klubbarna.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2018 14:11

Golf är en av våra största idrotter, sett till antal aktiva. Drygt 500 000 svenskar spelar golf1. Något som gör att golfen sticker ut från andra idrotter är att den genomsnittliga spelaren är 49 år1. Vi kan enkelt hävda att golf som föreningsidrott är viktig för den svenska folkhälsan. Men, precis som många andra idrotter har golfen svårt att behålla kvinnliga utövare. Svensk golf har bara 28 procent kvinnor som medlemmar. Därför har Svenska Golfförbundet startat Vision 50/50, ett klubbutvecklingsprogram som tagits fram med hjälp av två genusforskare. Programmet ska göra golfen mer jämställd på alla nivåer.

En av de golfklubbar som genomför Vision 50/50 är Glasrikets GK i Växjö. Där är 24 procent av 1 500 medlemmar kvinnor, och de har inga kvinnliga tränare, berättar Anzie Monell, förändringsledare och vice ordförande i Glasrikets GK.

— Vi har jobbat länge med att få in kvinnor till golfen, och vi har många kvinnor som börjar, men de slutar oftast, säger Anzie.

Hur gör man då, för att behålla kvinnor i klubben? Glasrikets GK såg en stor möjlighet i Svenska Golfförbundets utbildningspaket med genusperspektiv. Förhoppningsvis finner de lösningen genom Vision 50/50.

 

De första spaningarna

Glasrikets GK ansökte om att få delta i Vision 50/50 via Svenska Golfförbundet. Första delen i arbetet var att göra ”spaningar” inom klubben. Under semestermånaderna gjorde medlemmar noteringar om genusrelaterade saker de märkt av i föreningen. Det kunde exempelvis vara normer, traditioner och generella observationer. Till deras hjälp hade de texter och korta filmer från utbildningsprogrammet som förklarade vad de skulle titta efter.

— Första fasen har varit att lära känna oss själva som golfklubb. Vi har spanat i styrelserummet, på kansliet, på banan, och ja, varsomhelst egentligen, berättar Sven Johannesson, ordförande i Glasrikets GK.

— Vi var många i spaningsgrupperna med olika ögon och förutsättningar, fortsätter Anzie.

Glasrikets GK vet ännu inte hur de ska få med alla 1 500 medlemmar i Vision 50/50, men de kände att de var tvungna att få mer information innan de kan börja engagera resten.

— Jämställdhetsarbetet ska genomsyra hela klubben i framtiden, kommenterar Anzie.

Glasrikets GK har nu sammanställt de individuella spaningarna från första fasen. Nästa steg är att gå igenom sammanställningarna för att identifiera utvecklingsområden. Både Anzie och Sven poängterar dock att bara för att något är genusrelaterat behöver det inte vara ett problem. Vissa normer kan vara positiva.

Faktaruta Glasrikets GK

Miljön ska förbättras för både kvinnor och män

Anzie Monell förklarar att genuskulturen plattas till när fördelningen mellan könen blir jämnare. Om tre år hoppas därför golfklubben att de ska ha nått 35 procent kvinnor. Glasrikets GK är även medvetna om att ett sådant här förändringsarbete tar tid och att det inte går att skynda på. Anzie och Sven tror att Vision 50/50 kommer förbättra miljön för både kvinnor och män.

— Arbetet har ett visst fokus på kvinnor, men vi kommer säkert upptäcka problem som påverkar våra manliga medlemmar också. Då kan vi förbättra även deras situation, säger Anzie.

— Vi vill ju inte kasta ut några män från klubben, vi vill höja andelen kvinnor genom att värva fler och få dem att stanna kvar i föreningen. Vi behöver även få in fler ungdomar. Annars blir vi en herrklubb med äldre män, och det tror jag inte någon vill, säger Sven.

Ordförande Sven förklarar att de inte har några problem att locka kvinnor till golfen. Av deltagarna på Glasrikets GK:s nybörjarutbildning är fördelningen mellan män och kvinnor nämligen redan 50/50. Därför ligger problemet snarare i att kvinnorna tenderar att sluta i större utsträckning. Hur klubben ska behålla kvinnor, vet de inte ännu. Men till våren hoppas golfklubben ha en handlingsplan för hur de ska nå målet 35 procent kvinnor.

 

Inspirationskväll med Svenska Golfförbundet

I september deltog Glasrikets GK på en inspirations- och utbildningsträff med Svenska Golfförbundet. Där fick de träffa andra klubbar som låg lite längre fram i sitt förändringsarbete genom Vision 50/50. De kunde utbyta erfarenheter och lära av varandras misstag och framgångar.

— Jag fick en positiv bild från de andra klubbarna! Vision 50/50 har lett till både små och stora framsteg. Det är ett viktigt och bra förändringsarbete vi ger oss in i, säger Sven.

Anzie berättar att det var nyttigt att lyssna på de andra föreningarna men det gäller att framförallt ha en samsyn i den egna föreningen. Alla har ett genusperspektiv men det kan ha gett olika effekter i klubbarnas kulturer.

 faktaruta vision 5050

Läs mer om vad din förening och ditt förbund kan arbeta med inom Strategi 2025 och utvecklingsresan ”Jämställdhet för en framgångsrik idrott".

Läs mer om Svenska Golfförbundets Vision 50/50.


Källor:

1 Svenska Golfförbundet. (2017). Hämtad från: https://golf.se/golfsverige/statistik-2017/

Skribent: Linnéa Linderholm
Epost: This is a mailto link

Smålandsidrotten start

Riksidrottsförbundet start

SISU

Mer om RIM (RF)

Strategi 2025

Smålandsidrotten sociala medier