Hoppa till sidans innehåll

Smålandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottslyftet

Idrottslyftet

I de flesta idrottsföreningar finns goda idéer om hur barn- och ungdomsidrotten kan utvecklas. För att hjälpa till att göra idéerna till verklighet finns Idrottslyftet. För att få stöd från Idrottslyftet kan föreningen vända sig till sitt specialidrottsförbund (SF) samt till sitt distrikt (Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland)
  • Uppdaterad: 26 JUN 2019 14:17

Idrottslyftets syftet
Syftet med Idrottslyftet är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i en förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Idrottslyftets mål
Idrottslyftets mål är att samtliga idrotter, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7-25 år. Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott.

Arbetet med Idrottslyftet
Arbetet med Idrottslyftet ska utgå från Riksidrottsförbundets (RF) anvisningar för barn- och ungdomsidrott och kopplas till idrottens pågående strategiarbete 2025. För mer information om detta se www.strategi2025.se

Distriktets uppdrag
Distriktets uppdrag (Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland) är att fördela medel för att hjälpa föreningar att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet utifrån de strategiska målen med svensk idrott 2025. Det innebär att en förening kan söka idrottslyftsmedel för att arbeta med de olika utvecklingsresorna.

För mer information
Kontakta er lokala förenings idrottskonsulent på Smålandsidrotten.

Läs mer om Idrottslyftet 2019 i vårt informationsblad.

 

Skribent: Therese Karlsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Malin Andersson

Idrottskonsulent
Smålandsidrotten
036-34 54 32
This is a mailto link

Postadress:Smålands Idrottsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress: St. Göransvägen 31
554 54 Jönköping

Kontakt:Tel: 036345400
Fax: 036345419
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss